July 26, 2010

ROYAL mail

Seperti biasa setiap hari Jumaat, AKU akan mengambil anak sulungKU yang tinggal bersama dengan tok dan opahnya. Kawan-kawanKU kata kecil-kecil lagi anakKU dah masuk asrama. Mula-mula memang serba salah, maklumlah aiMaN tak pernah berenggang dengan AKU dan suami. Tok dan opah aiMaN kesian melihat aiMaN seolah-olah seperti diabaikan oleh AKU dan suami kerana sibuk menguruskan adik-adiknya.

EmakKU kata, aiMaN nampak ceria bila masuk hari Jumaat sebab dia rindu nak jumpa ibu, ayah dan adik-adiknya. Tiba-tiba rasa emosional pulak...

Setibanya AKU di rumah mak, emak telah memberi bungkusan pos yang dikirim atas namaKU. Katanya ada orang poskan baju.

Bisik hatiku, bila masa pulak aku membeli baju secara online!!!
ila dibelek-belek sampul surat bungkusan tu, tertulis perkataan "ROYAL MAIL".


AKU senyum sendiri. Siapa lagi yang menghantar bungkusan baju ni kalau tak adik 'SHIDA' (mak ngah) yang kini melanjutkan pelajaran peringkat PHD di Sheffield, United Kingdom.

Bestnya anak-anakKU sebab mak ngah mereka belikan baju bola sepak ENGLAND sempena FIFA 2010. Tak kisahlah England kalah dengan Jerman hari tu. Yang penting, bukan senang nak dapat baju yang original.


Antara gambar-gambar yang KU ambil sebagai kenangan hadiah pertama kami daripada mak ngah di U.K.

Jom layan:







MINI ME

11 comments:

  1. seronok la dia dapat hadiah...baju ori tu...;) say thanx pd yg memberi tu....

    ReplyDelete
  2. sonoknya....takpe aiman...itu mak ngah bagi t-shirt...sok2 mak ngah anta jersi pulak...england kalah..huhukk..baju spain ader but adult size...

    akak nanti angah forward gambar wafi pakai baju yg sama ngan aqil and nawfal...heheheh..baru lengkap

    ReplyDelete
  3. @QuEeN Of 2 Heroes
    aha...terutamanya aiMaN. aFiQ dan aQil tu belum tau apa2 lagi.

    ReplyDelete
  4. @siti murni
    kalau nak beli di England sendiri entahlah bila agaknya... kebetulan mak ngah mereka kat sana.

    ReplyDelete
  5. @Anonymous
    thanks mak ngah. jangan lupa ye.

    nanti akak bukak facebook dan add gambar Wafi kat blog ni. aha, barulah lengkap.

    ReplyDelete
  6. Salam berbalas singgah & mintak permission linked n folo..

    http://kernakasihkita.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. @Jiey Mien
    okey, akak follow blog adik ye. Thanks ziarah blog akak.

    ReplyDelete
  8. bestnyeee makngah dia belajar kt sana..leh beli brg over the sea kt anak buah heheh

    jelesnye dapat jersi englanddddddd

    ReplyDelete
  9. @e.l.i.z.@
    aha. Memang best aunty eli.
    Kami teringin jugak nak ke sana sementara mak ngah ada kat sana, tapi tak tau bila lagi.
    Ibu kata dia tengah kumpul duit.

    ReplyDelete
  10. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this
    post plus the rest of the site is extremely good.


    Also visit my blog post - support.elvissightingbulletinboard.com

    ReplyDelete